Studietelefon Oslo:
(+47) 476 11 451
Studietelefon Bergen og Ålesund:
(+47) 482 40 265

Studietelefon er bemannet hverdager 08:00 – 16:00
– Du kan sende melding hele døgnet


Vanlige symptomer og bivirkninger

Vanlige symptomer og bivirkninger

I Panoramic Norway-studien vil halvparten av deltakerne få medikamentet Paxlovid i tablettform i fem dager, og den andre halvparten av deltakerne får tabletter som ser like ut, men som ikke inneholder medikament (placebo). Studien er blindet, det vil si at deltakerne ikke får vite hvilken medisin de får.

Bivirkninger av Paxlovid er sjeldent, men opptil 5 % kan oppleve kortvarige plager med diare, kvalme, oppkast, hodepine eller endret smakssans. Disse bivirkningene er ikke farlige, og forventes å gå over innen et par dager etter du avslutter medisinkuren. Vi ber om at du registrerer eventuelle bivirkninger i spørreskjemaene du mottar på SMS.

Det kan være vanskelig å skille hva som er bivirkninger av medisinen og hva som er plager fra Covid-infeksjonen, da disse plagene kan være ganske like. Du trenger imidlertid ikke å ta stilling til om plagene dine skyldes bivirkninger eller Covid-infeksjon. I de daglige spørreskjemaene du får på SMS krysser du bare av for de plagene du opplever. Dersom du har plager som ikke står i skjemaet, krysser du av for «Andre symptomer», og beskriver disse i fritekstfeltet.

I spørreskjemaene du får på SMS ønsker vi at du registrerer alle nye medisinske hendelser du opplever i studieperioden, selv om de ikke synes å ha noen direkte sammenheng med Covid eller studiemedisinen. Dette betyr at vi også ønsker at du registrerer for eksempel ulykker, beinbrudd eller urinveisinfeksjoner i feltet for andre symptomer.

Dersom du opplever kraftige Covid-symptomer eller bivirkninger utover det som er forventet må du kontakte fastlege/legevakt for legevurdering og eventuelt helsehjelp, deretter kontakte oss på studietelefonen for å rapportere hendelsen til oss. Likeledes dersom du skulle oppleve allergiske bivirkninger med utslett eller opphovning i slimhinner. Husk å ta med Panoramic Norway studiekortet ditt hvis du kontakter fastlege/legevakt, og informer dem om at du er med i studien. Dersom du innlegges sykehus, er det viktig at dette formidles raskt til studiekontoret, enten av deg, eller av din behandlende lege på sykehuset.

 

Lurer du på om du kan bli med i studien?

Les om forutsetningskrav til deltakere.