Studietelefon Oslo:
(+47) 476 11 451
Studietelefon Bergen og Ålesund:
(+47) 482 40 265

Studietelefon er bemannet hverdager 08:00 – 16:00
– Du kan sende melding hele døgnet


Graviditet og prevensjonsmidler

Graviditet og prevensjonsmidler

Det er ikke undersøkt hvordan inntak av Paxlovid-medisin vil påvirke en eventuell graviditet og foster. Når du tar studiemedisinen er det derfor frarådet å bli gravid, eller gjøre andre gravide (gjelder menn).

For å unngå dette er det viktig å bruke sikre prevensjonsmidler. Det er viktig å være klar over at bruk av Paxlovid kan redusere effekten av hormonelle prevensjonsmidler (p-piller, kombinasjonspiller, p-stav, p-plaster), og disse vil derfor ikke regnes som helt sikre prevensjonsmidler så lenge studiemedisinen inntas.

Råd for menn:
Bruk kondom ved samleie fra du starter med studiemedisin og inntil 7 dager etter siste dose med studiemedisin er inntatt.

Råd for kvinner uten hormonpiller/p-piller:
Det anbefales å unngå samleie fra du starter med studiemedisin og til 7 dager etter siste dose av studiemedisinen er inntatt.

Råd for kvinner som bruker hormonpiller/p-piller:
Det anbefales å bruke kondom ved samleie fra start av studiemedisin til 7 dager etter siste dose av studiemedisinen er inntatt med tanke på å ikke bli gravid under Paxlovid-påvirkning. Etter dette er fortsatt effekten av hormonpiller/-p-piller nedsatt en stund, og det anbefales å bruke kondom ved samleie ut nåværende menstruasjonssyklus og ytterligere en menstruasjonssyklus til før effekten av hormonpillen/p-pillen alene anses som sikker prevensjon igjen. Vi anbefaler ikke at du slutter med dine vanlige hormonpiller/p-piller under studien.

For kvinner med kobberspiral og hormonspiral:
Disse prevensjonsmidlene blir ikke påvirket av Paxlovid og kan anses som sikker prevensjon gjennom og etter studien.

 

Skulle du bli gravid i løpet av studieperioden er det viktig å melde dette til Studiekontoret.

Lurer du på om du kan bli med i studien?

Les om forutsetningskrav til deltakere.